Dit is waarom ventileren belangrijk is

Nieuws, Ventilatie

VRAAG OF ADVIES NODIG?
0347- 32 85 50

NEEM CONTACT MET ONS OP
info@vbwv.nl

Huizen zijn tegenwoordig veel beter geïsoleerd dan vroeger. Dat zorgt ervoor dat de warmte beter wordt vastgehouden en een lagere energierekening, maar ook dat er niet voldoende mogelijkheid is om op een natuurlijke manier te ventileren.

Met natuurlijke ventilatie bedoelen we de ventilatieroosters in het raam of het openzetten van datzelfde raam. Mechanische ventilatie is het ventileren door middel van een ventilatiesysteem. Dit systeem zuigt de vervuilde lucht uit de woning en verse lucht wordt aangevoerd door de ventilatieroosters in de ramen.

Klachten die kunnen ontstaan

Wanneer er onvoldoende geventileerd wordt kan dat verschillende gevolgen hebben. Zo kunnen er lichamelijke klachten ontstaan en krijgen schimmels en bacteriën de kans om zich te nestelen.
Klachten die kunnen ontstaan bij onvoldoende ventilatie:

  • Vermoeidheid
  • Irritatie van de slijmvliezen van keel, neus of ogen
  • Verhoogde kans op overdracht van infectieziekten
  • Hoofdpijn

Ventileren in strijd tegen het coronavirus

Goede ventilatie helpt ook bij de strijd tegen het coronavirus. Door de aanvoering van verse lucht krijgt het virus minder kans om te blijven hangen in de lucht. Ventilatie is nu zelfs als basisregel toegevoegd door het kabinet in de strijd tegen corona.

Welke corona basisregels waren er tot nog toe?

Vanaf het begin van de corona-uitbraak hanteert het kabinet een aantal basisregels. Deze regels zijn belangrijk om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Dat betekent niet dat mensen elkaar bij het volgen van deze regels niet meer kunnen besmetten, maar dat de kans dat dit gebeurt kleiner wordt. De basisregels zagen er tot nog toe als volgt uit:

  • Was vaak en goed uw handen.
  • Houd 1,5 meter afstand van anderen.
  • Blijf thuis bij klachten en laat u direct testen.

Ventilatiesysteem goed onderhouden

Veel huizen in Nederland zijn al voorzien van een ventilatiesysteem, maar deze systemen worden niet altijd goed onderhouden door de bewoners. Onderhoud van een ventilatiesysteem houdt in dat het systeem zelf wordt gereinigd en de kanalen en ventilatieroosters. Het schoonmaken van de ventilatieroosters kunt u eventueel zelf doen. Voor het reinigen van het systeem en de kanalen kunt u 123ventilatie.nl inschakelen. Wij raden aan om het systeem en de roosters eens per 1-2 jaar te laten reinigen en de kanalen eens per 4-5 jaar.

Van Bommel Ventilatiewerken verhuisd

Van Bommel Ventilatiewerken verhuisd

Van Bommel Ventilatiewerken is de afgelopen jaren alleen maar gegroeid. Zoveel zelfs dat wij (alweer) te weinig ruimte hadden op kantoor en in het magazijn. Elk jaar nemen we meer nieuwe projecten en opdrachten aan, en nemen we ook weer nieuwe medewerkers aan om deze...

Lees meer
Waarom ventilatie onderhoud belangrijk is

Waarom ventilatie onderhoud belangrijk is

Het onderhouden van een ventilatiesysteem is belangrijk voor de werking van het systeem en om een zo gezond mogelijk binnenklimaat te creëren. De lucht in een woning is namelijk niet altijd even schoon, en het ventilatiesysteem heeft hierop een positieve invloed....

Lees meer

Vul de formulier hieronder in. Bel ons 0347- 32 85 50 of stuur een mail naar: info@vbvw.nl

Contact Van Bommel Ventilatiewerken

Vul de formulier hieronder in. Bel ons 0347-326206 of stuur een mail naar: info@vbvw.nl

Contact

6 + 8 =

Kom eens kijken bij Van Bommel!

Laten we duidelijk zijn, in de bouw moet hard gewerkt worden! Maar zonder die energie geen voldoening. De levendigheid bij van Bommel biedt jou een toekomstbestendige baan.

Een baan waar je je talenten kan uitbuiten en een alom gewaardeerde vakidioot kan worden.

Een baan waarin je fouten mag en móet maken om verder te komen in je werk. En een baan die wellicht ook  een carrieremove voor je in petto heeft zodat je sprongen kunt maken.

          ✔ 13 adv dagen

          ✔ Prachtige projecten

          ✔ Scholing

          ✔ Talentontwikkeling

Meer dan goed salaris.

25 vrije dagen per jaar.

Inbreng wordt gewaardeerd.

Uitsluitend leuke collega’s.

Vul de formulier hieronder in. Bel ons 0347- 32 85 50 of stuur een mail naar: info@vbvw.nl

Contact

12 + 13 =

Vanwege Pasen zijn wij vrijdag 15 april en maandag 18 april niet bereikbaar.

Vanwege Pasen zijn wij vrijdag 15 april en maandag 18 april niet bereikbaar.